Groepenkast updaten

Van 1-fase naar 3-fase

Als u jaarlijks veel stroom verbruikt wilt u dat optimaal compenseren met een zonnestroom systeem dat al deze stroom kan produceren. U kunt echter maar een gelimiteerd aantal zonnepanelen op een 1-fase meterkast aansluiten. Wilt u een groter systeem, dan dient u de aansluiting te laten verzwaren naar 3-fasen.

Aanvragen bij de netbeheerder

U dient de verzwaring altijd zelf aan te vragen bij uw netbeheerder. Uw netbeheerder brengt voor deze verzwaring eenmalige kosten in rekening. Afhankelijk van de netbeheerder zal dit bedrag meestal tussen de € 300 en € 400 liggen. De jaarlijkse kosten voor een aansluiting van 1x25A, 1x35A, 1x40A en 3x25A zijn gelijk. U gaat dus niet meer betalen.

U kunt de aanvraag uitsluitend online indienen via: https://www.mijnaansluiting.nl

Groepenkast vervangen niet altijd nodig

U hoeft niet altijd de hele groepenkast te laten vervangen. Meestal is het voldoende om door ons een 4-polige hoofdschakelaar te laten plaatsen. Daarna wordt in de groepenkast de bedrading zo door ons aangepast zodat op elke fase één aardlekschakelaar met een aantal groepen wordt aangesloten. Zo wordt de belasting van de groepenkast gelijkmatig verdeeld.

Let op! De hoofdschakelaar moet vervangen worden voordat de netbeheerder de verzwaring uitvoert.

Wij rekenen voor het plaatsen van een nieuwe hoofdschakelaar € 75 (ex. btw), inclusief de schakelaar. Voor het plaatsen van één of meerdere extra aardlekschakelaars bereken wij € 50 per stuk (ex btw). Dit tarief geldt alleen op de installatie dag van het zonnestroom systeem.

Nieuwe 3-fase groepenkast

Wilt u echt helemaal klaar zijn voor de toekomst, denk aan elektrisch koken, een laadpaal, een airco en misschien wel een warmtepomp, dan kunt u de hele groepenkast meteen door ons laten vervangen. Een nieuwe goedgekeurde en ruime groepenkast met 3 aardlekschakelaars, beltrafo, kookgroep en 10 extra groepen plaatsen wij vanaf € 600 inclusief montage (ex btw). Dit tarief geldt alleen op de installatie dag van het zonnestroom systeem.

BTW terugvragen

Een prettig bijkomend voordeel is dat als u de groepenkast door ons laat aanpassen of vernieuwen u ook de btw uit de factuur van de groepenkast en de montage kunt terugvragen.