Offerte berekeningen

Hoe komen de berekeningen in onze offertes tot stand?

Voordat er een offerte wordt uitgebracht wordt er aan de hand van een recente luchtfoto een berekening gemaakt van de geschiktheid van uw dak. Hoe dat werkt en welke berekeningen er allemaal ten grondslag liggen aan de data in onze offertes zetten wij hieronder punt voor punt uiteen.

Stap-1: Bepalen of uw dak geschikt is

Met behulp van uw postcode en huisnummer kunnen wij uw dak aan de hand van satellietfoto’s bekijken. We kunnen bijvoorbeeld zien of er soms kleine obstakels zichtbaar zijn die op onze instralingskaart niet zichtbaar zijn en hoeveel panelen wij op uw dak maximaal kwijt kunnen.

Wij hebben voor alle daken van Nederland de zoninstraling voor het hele jaar laten berekenen. Zo kunnen we precies zien hoeveel de te plaatsen zonnepanelen op jaarbasis aan stroom op gaan leveren. We kunnen ook nauwkeurig vaststellen op welke plaatsen van uw dak wij geen panelen moeten plaatsen omdat deze dan een laag rendement geven.

Stap-2: Vaststellen welk systeem geschikt is

Niet elk systeem is geschikt voor alle daken. Heeft u een dak met veel obstakels of staan er veel bomen of andere gebouwen in de nabijheid, dan hebben we een compleet ander systeem nodig dan als u een zuid georiënteerd dak zonder obstakels heeft. Door het juiste systeem te kiezen met de hoogste opbrengst offreren wij altijd het systeem met de kortste terugverdientijd.

Dat is dus niet altijd het systeem met de goedkoopste materialen. Ondanks dat een systeem goedkoper is, kan het door de lagere opbrengsten, toch een langere terugverdientijd hebben.

Stap-3: De offerte per e-mail versturen

Binnen 24 uur ontvangt u van ons een persoonlijke offerte van het beste systeem voor uw dak. Deze aanbieding is geheel vrijblijvend.

Indien de offerte u bevalt, dan kunnen wij het systeem meestal binnen 1-3 weken op uw dak installeren.

TERUGVERDIENTIJD

Hoe lang het duurt voordat de netto investering door de stroomopbrengsten is gedekt.

FORFAIT

U ontvangt van de belastingdienst de gehele BTW verminderd met de BTW over de productie van uw systeem van het eerste jaar. Omdat dit erg lastig uit te rekenen valt heeft de Belastingdienst vastgesteld hoeveel u per jaar aan BTW moet betalen. Het bedrag is afhankelijk van de grootte van uw systeem en noemen we “forfait”. Voor elke 1.000 Wp aan zonnepanelen dient u € 20 in mindering te brengen op de terug te vragen BTW.

FEED IN TARIEF

Het bedrag dat u van de energiemaatschappij ontvangt per kWh teruglevering als u meer produceert dan u verbruikt. In dit geval gebruiken wij het tarief van € 0,07.

TARIEF

Bij de berekening van het tarief gaan wij uit van een jaarlijkse inflatie van 1%. Als basis gebruiken we een tarief van € 0,21 voor saldering en een tarief van € 0,07 voor teruglevering per 2020. Tot 2023 wordt 100% van het gebruik gesaldeerd tot maximaal het eigen verbruik.

Vanaf 2023 wordt de te salderen jaarlijks verlaagd met 9%. Vanaf 2031 wordt er niet meer gesaldeerd.