Vijf meest gemaakte fouten bij het aanschaffen van zonnepanelen!

1. Het installeren van zonnepanelen is niet zonder risico’s. Denk aan onveilig werken op hoogte, niet spanningsloos werken in de meterkast, verkeerde AC-kabel dikte, onjuiste montage van de bekabeling. Neem geen bedrijf in dienst die niet een volledige erkenning heeft. Een bedrijf mag zich pas erkend noemen als alle deelcertificaat (diploma’s) zijn behaald. De volledige erkenning (inclusief elektra) wordt pas verstrekt als er niveau-4 elektromonteurs in het bedrijf werkzaam zijn. Een goede verzekering zal de eventuele schade bij een brand niet vergoeden zonder deze erkenningen.

2. Kiezen voor goedkopere panelen of installaties. Een veelgemaakte fout is echter om de keuze volledig af te laten hangen van de prijs. Goedkope panelen leveren na verloop van tijd minder op dan relatief duurdere panelen van betere kwaliteit. Voor een zonnepanelen installatie geldt: goedkoop is duurkoop. Je vergelijkt niet alleen het product, maar ook het bedrijf, de manier van werken en het installatieproces om tot een slimme keus te komen.

3. Offerte zonder bezoek. Veel bedrijven willen de kosten drukken door een offerte op afstand te sturen. In 8 van de 10 gevallen is de offerte onnauwkeurig en krijg je daarna hogere kosten omdat de situatie niet goed is ingeschat. Een goed bedrijf heeft schouwers in dienst die de meterkast controleren, het dak opmeten, de juiste kabels bepalen, een schaduwanalyse maken, het dak controleren en het rendement berekenen.

4. Kosten achteraf. Als de zonnepanelen hun vermogen sneller verliezen dan verwacht, kan de fabrikant stellen dat dit het gevolg is van een defect aan het product, waardoor u aanspraak moet maken op de productgarantie in plaats van vermogensgarantie. Als deze garantie dan al verlopen is, krijgt u niks vergoed. Zonne-Expert geeft een 25 jaar ALL-IN garantie op alles. Dus ook geen kosten bij een reparatie, zelfs geen voorrijkosten, reparatiekosten, administratiekosten en ook geen servicecontract.

5. Kies voor zekerheid in plaats van goedkoop. Als extra zekerheid voor u zijn wij aangesloten bij het Garantiefonds ZonZeker. Dit betekent dat uw aanbetaling door het fonds wordt gegarandeerd én u kunt zich extra laten verzekeren bij een faillissement van Zonne-Expert

Kiezen voor een bedrijf die beloningen geeft. Veel mensen geven nieuwe klanten door als ze tevreden zijn. Soms krijgt u een cadeau maar vaak ook helemaal niets. Dit is een stank voor dank manier. Kies voor een bedrijf dat de marketingkosten aan u geeft. Hiermee kan uw systeem veel goedkoper uitvallen. Zonne-Expert geeft u de mogelijkheid bij het aanbrengen van klanten om uw investeringstijd te verkorten. Dit kan 1000 tot 2000 euro schelen.

Hoe Zonne-Expert werkt in 7 succesvolle stappen

1. Allereerst houden wij een intakegesprek

2. We laten u de dakfoto zien

3. We sturen een schouwer

4. We bespreken de offerte

5. We plannen een installatiedatum

6. We houden een gesprek na de installatie

7. We houden uw systeem 24 uur per dag in de gaten

Voor meer informatie en het aanvragen van een adviesgesprek verwijzen wij u naar onze website of u stuur een mail naar mar@zonne-expert.nl